Omgeving Winterswijk

Het uitgestrekte buitengebied van Winterswijk staat bekend als een coulisselandschap en behoort tot één van de fraaiste en veelzijdige landschappen in Nederland. Winterswijk ligt in het oosten van de Achterhoek tegen de Duitse grens en bestaat uit een dorpskern en negen buurtschappen waaronder Meddo, Henxel, Huppel, Corle en Miste.

Het gebied biedt ideale mogelijkheden voor toerisme en recreatie. De omgeving bestaat uit pittoreske boerderijtjes, statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden. Het gehele landschap ademt een rust, ruimte en beslotenheid die zeldzaam zijn geworden in Nederland.

Winterswijk staat bekend om de vele natuurgebieden zoals de Bekendelle, Dottekrö, het Korenburgerveen, het Wooldseveen, Zwillbrock en de Steengroeve.
Winterswijk heeft een ruim opgezet winkelcentrum en staat bekend om de gezelligste markt van Gelderland. Woensdag 09:00 - 13:00 uur en zaterdag 09:00 - 17:00 uur op het marktplein.

Door de regionale functie heeft Winterswijk een groot aantal voorzieningen als het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Theater De Storm en en bioscoop Skopein. Zowel in de dorpskern als daarbuiten zijn veel cafe's, restaurants en andere horecagelegenheden te vinden en daarnaast veel kunst en cultuur te bezichtigen.

De omgeving rond winterswijk  behoort tot de mooiste fiets- en wandelgebieden van Nederland. Het fraaie landschap en de vele beschermende bossen en landgoederen vormen het decor van prachtige fiets-, tour- en wandeltochten. Deze brengen u over landelijke wegen, zandwegen en bospaden.